In oktober begint ‘de wintertijd’ van de molenwinkel

Als proef hebben we het afgelopen half jaar de openingstijden van de winkel uitgebreid.

Bij goed weer was het een succes; op donderdagmiddag kwamen er veel fietsers een kijkje in de molen nemen.

Nu het vakantieseizoen ten einde loopt gaan we weer over op ‘beperkte’ openingstijden. Dat houdt in dat de donderdagmiddag komt te vervallen.

Op zaterdag blijft de molen en winkel toegankelijk tot 16.00 uur. Met name de wat jongere bezoekers/klanten stellen het op prijs dat de molen niet om 12.30 uur dicht gaat. Voor veel ouders bestaat de zaterdagmorgen uit heen en weer rijden naar tal van sportactiviteiten van hun kinderen en zij hebben nu meer tijd om hun inkopen bij de molen te doen.

Ook dit is een proefperiode. Wanneer blijkt dat er weinig klanten komen gaan wij ons  beraden voor het volgende (winter)seizoen.

 

 

 

Een hele klus………

Een opdracht voor 555 kg pannenkoekmeel verpakt in 1 kg zakken.

Dat kost even tijd: eerst volkorenmeel malen, daarna mengen met andere meelsoorten en tenslotte inscheppen, zakken dicht vouwen en in grote dozen doen voor vervoer.

Met de hulp van veel vrijwilligers is dit weer mooi gelukt en kunnen we de ‘opbrengst’ weer besteden aan het molenonderhoud.

Lonnekerlandbroodbakmix een nieuw product van eigen bodem

Op het oogstfeest, zondag 10 september (u bent allen van harte welkom), ‘presenteren’ wij een ‘nieuw product van eigen bodem’. Een (h)eerlijk volkorenbrood, gemaakt van de graankorrel afkomstig van de akkers rondom Lonneker, gemalen in de molen en in samenspraak met bakker Savonije ontwikkeld.

Gistermiddag zijn de 1e 50 kg zakken broodmix in de molen ingepakt en zondag vanaf 11.00 uur te koop.

Oogstfeest bij de Lonneker Molen

Komt u/jij zondag ook naar de Lonneker Molenweg 80 in Enschede om mee te genieten van het jaarlijkse oogstfeest?

Er is van alles te doen! Leuke activiteiten voor kinderen, heerlijke ‘hapjes’, diverse optredens, kraampjes met streekproducten, oude rijtuigen en landbouwgereedschap, demonstraties dorsen, ponyrijden, broodjesbakken, clown, schminken etc etc. en natuurlijk zijn onze overheerlijke winkelproducten te koop.

Van 11.00 – 17.00 uur bent u/jij van harte welkom.