Molen bezoeken

De Lonneker Molen is elke woensdag en donderdag tussen 13.30 – 16.30 uur en zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur open voor publiek. Dan is het mogelijk om in de molenwinkel de verschillende soorten meel te kopen, alsmede andere artikelen zoals broodbakmix, cakemix, griesmeel, havermout, honing, eieren enzovoort.

De molen bezichtigen kan ook, tijdens de openingstijden van de winkel onder begeleiding van een vrijwillige molenaar.


 

 

 

 

 

 

 

In het winterseizoen (1 oktober-1april) gelden er andere openingstijden. woensdagmiddag 13.30-16.30 uur en zaterdag 10.00-12.30 uur

 

Voor SCHOLEN is er een educatief programma. Hierover kunt u vooraf informatie krijgen. Stuur even een mail naar: lonnekermolen@gmail.com en wij nemen contact met u op.

Een molenbezoek kan ook onderdeel zijn van een bedrijfs- of familieuitje.

Groepen kunnen een afspraak maken voor een aparte rondleiding.  Wilt u een aparte rondleiding, stuur dan een mail naar: lonnekermolen@gmail.com.  Wij nemen daarna  zo spoedig mogelijk contact met u op om uw wensen te inventariseren. Er zijn al mogelijkheden vanaf 2 euro per persoon

.

IMG_0594Uit het gastenboek van de Lonneker Molen blijkt de waardering van bezoekers voor de molen, maar vooral dat ze uit vele landen afkomstig zijn.

24 juni 2015

Wij hebben gisteren erg genoten van het bezoek aan de molen en de gastvrijheid.

Vandaag  hebben de kinderen lekker gegeten  van de pannenkoeken die we hebben

gebakken van het aangeboden meel.

Wij wensen jullie veel succes  met al jullie leuke excursies.

 m.vr.gr.

Namens team en kinderen Paus Joannes school

Marianne Gerridzen

“Super om te zien dat de molen er nog staat. Als klein kind de molen al eens bezocht”.

“Wat een leuk bezoek aan de molen, onze dochter heet Lonneke”. Ps,” we denken aan jullie als we pannenkoeken gaan bakken van jullie meel”.

“Today we visit  with company af a very nice man, it was great and spectacular, hope to comeback again”

Nog een fraaie tekst van een familie uit Suid Afrika: “Baie interessant. Ek is versot op Nederlandse Molens”.

Wie benieuwd is naar alle leuke en bijzondere reacties die in het  gastenboek staan moet beslist eens langskomen in de molen om het door te kijken. Wat opvalt is het grote aantal buitenlandse bezoekers aan onze molen. In het gastenboek wordt duidelijk dat we in het buitenland nog lang niet verlost  zijn van het beeld van Nederland als het land van de drie-eenheid: tulpen, klompen en molens. Irakezen, Chinezen, Italianen, Amerikanen, zelfs Friezen en Limburgers!  Bladerend in het boek komt de halve wereld langs en allemaal even enthousiast over dit monument.

Wat uit alle reacties spreekt is het respect voor de vrijwilligers en hun liefde voor de molen, evenals de vakkundige uitleg.