Stem en geef de jeugd de ruimte bij de Lonneker Molen!!!!

Lonneker Molen genomineerd voor de Vriendenloterij-Molenprijs 2023.

De Lonnekermolen is één van de vier genomineerde molens voor de Vriendenloterij Molenprijs 2023. Door het winnen van deze hoofdprijs van € 100.000,00 kan de bouw van een educatie- en belevingscentrum worden gerealiseerd, waar schoolkinderen op een leuke en leerzame manier het project ‘van akker tot bakker’ kunnen beleven. Daarnaast kan de ruimte ook gebruikt worden voor het ontvangen van andere groepen.

Daarvoor is het wel nodig dat heel Twente en ver daarbuiten gaat stemmen op de Lonneker Molen Iedereen die de Lonnekermolen een warm hart toedraagt kan/moet gaan stemmen tussen 7 september en 1 oktober op de Lonneker Molen

Dat kan via www.molenprijs.nl/lonneker van 7 september tot en met 1 oktober of via de QR code die op de homepagina staat van de website..

Na het stemmen krijg je dan een e-mail toegestuurd die bevestigd moet worden, anders telt de stem niet en dat zou jammer zijn.

De beltmolen in Lonneker uit 1851 is oud, maar door de inzet van circa 100 vrijwilligers nog steeds springlevend.

Het educatieteam en de molenaars laten de kinderen alles zien en beleven wat te maken heeft met de werking van de molen en het malen van het meel.

Rondom de molen is ruimte genoeg, maar binnen is dat heel anders.

Bezoekende schoolklassen worden op uitklapbankjes in de molenschuur gezet om de film over de molen te zien en het verhaal van de molengids te horen. De ruimte is daar eigenlijk niet geschikt voor omdat dit ook de ‘werkplaats’ is van de molenaar en de ‘klus-vrijwilligers’ en het niet zo veilig is. Bovendien is het er in de winter veel te koud om kinderen te ontvangen waardoor er tussen 1 november en 1 maart geen excursies kunnen worden gehouden.

Er is een prachtig plan gemaakt voor een nieuwe educatie- en belevingsruimte naast de molenschuur, met een mooi uitzicht op de molen en met voldoende faciliteiten.

De huidige molenschuur kan dan her-ingericht worden als werkruimte voor diverse werkzaamheden waar heel veel vrijwilligers bij betrokken zijn.

Het is al vele jaren een grote wens om deze nieuwbouw te realiseren om het verhaal van deze oude molen door te vertellen aan de jeugd. Tenslotte heeft de jeugd de toekomst!

Daarnaast is het noodzakelijk dat er een betere werkruimte komt voor het mengen van meel, inpakken van de producten, opslagruimte voor de winkel etc.

Daarom een vriendelijk maar dringend verzoek: STEM OP DE LONNEKER MOLEN! Elke stem is € 1,00 waard voor de molens die niet de hoofdprijs winnen.

Het kost u geen cent maar de molen kan door uw stem en het winnen van een riant bedrag meer culturele en maatschappelijke waarde krijgen, doordat er een representatieve ‘thuisbasis’ is waar alle activiteiten en initiatieven een betere plek krijgen.

Categorieën: Nieuws