U bent van harte welkom bij de Lonneker Molen.

De molenwinkel is geopend op:

Woensdag 13.00 – 16.00 uur
Donderdag 13.00 – 16.00 uur (1 april – 1 november)
Zaterdag 10.00 – 16.00 uur
Zondag 13.00 – 16.00 uur (1 april – 1 november)

SCHOOLEXCURSIES

Schoolexcursies en groepen kunnen ook op andere tijden, in overleg, de molen bezoeken in de periode maart t/m oktober (in de winter maanden is het te koud in de molen en molenschuur).

Voor elke leeftijd hebben wij een leuk en leerzaam programma dat heel goed past binnen wereldoriëntatie bij thema’s als natuur, erfgoed, oude ambachten, voeding etc.

In ons project “Van Akker tot Bakker” willen we kinderen graag vertellen over de boer, de molenaar en de bakker, die samen er voor zorgen dat we het brood in de winkel kunnen kopen.

Natuurlijk wordt er ook over de molen verteld en kun je alles samen met de molenaar bekijken. En……..met een hele oude handmolen mag je zelf graan malen.

In verband met het educatieve karakter zijn er aan de excursie geen kosten verbonden.

Het schoolbezoek kan worden afgesloten met het eten van een pannenkoek ( van het eigen molenmeel) en een glas ranja. Daarvoor brengen we 2,75 euro pp in rekening.

Wil je je aanmelden voor een schoolexcursie? Dat kan via info@lonnekermolen.nl. Wij nemen dan contact met u op.

Een molenbezoek als onderdeel van een bedrijfs- of familie-uitje.

Groepen kunnen een afspraak maken voor een aparte rondleiding. Wilt u een aparte rondleiding, stuur dan een mail naar linfo@lonnekermolen.nl. Wij nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met u op om uw wensen te inventariseren.

Er zijn al mogelijkheden vanaf 2,75 euro per persoon