De molenwinkel is in de winterperiode van eind oktober tot 1 april alleen geopend op:
woensdagmiddag van 13.30 uur – 16.30 uur
zaterdag van 10.00-16.00 uur.
In verband met de beperkingen vanwege het Coronavirus is de molen tot nadere berichtgeving niet op donderdag en zondagmiddag geopend.
De molen is van 1 april tot eind oktober ook op donderdag en zondagmiddag te bezoeken van 13.00-16.00 uur; kom gezellig langs voor een kopje koffie of iets fris.\
Op zaterdagmiddag en op zondagmiddag presenteren wij ‘de cake van de week’ bij de koffie (voor slechts 1,75). Zo kunt u kennismaken met alle lekkere cake-mixen.

Schoolexcursies en groepen kunnen ook op andere tijden, in overleg, de molen(winkel) bezoeken.
Voor elke leeftijd hebben wij een leuk en leerzaam programma dat heel goed past binnen wereldoriëntatie bij thema’s als natuur, erfgoed, oude ambachten, voeding etc.
In ons project “Van Akker tot Bakker” willen we kinderen graag vertellen over de boer, de molenaar en de bakker, die samen er voor zorgen dat we het brood in de winkel kunnen kopen.
Natuurlijk wordt er ook over de molen verteld en kun je alles samen met de molenaar bekijken. En……..met een hele oude handmolen mag je zelf graan malen.
In verband met het educatieve karakter zijn er aan de excursie geen kosten verbonden.
Het schoolbezoek kan worden afgesloten met het eten van een pannenkoek ( van het eigen molenmeel) en een glas ranja.
Daarvoor brengen we 2,50 euro pp in rekening.

Een molenbezoek kan ook onderdeel zijn van een bedrijfs- of familie-uitje.

Groepen kunnen een afspraak maken voor een aparte rondleiding.  Wilt u een aparte rondleiding, stuur dan een mail naar: lonnekermolen@gmail.com.  Wij nemen daarna  zo spoedig mogelijk contact met u op om uw wensen te inventariseren.

Er zijn al mogelijkheden vanaf 2 euro per persoon

.

IMG_0594

Uit het gastenboek van de Lonneker Molen blijkt de waardering van bezoekers voor de molen, maar vooral dat ze uit vele landen afkomstig zijn.

24 juni 2015
Wij hebben gisteren erg genoten van het bezoek aan de molen en de gastvrijheid. Vandaag  hebben de kinderen lekker gegeten  van de pannenkoeken die we hebben gebakken van het aangeboden meel.   
Wij wensen jullie veel succes  met al jullie leuke excursies.
  team en kinderen Paus Joannes school

“Super om te zien dat de molen er nog staat. Als klein kind de molen al eens bezocht”.

“Wat een leuk bezoek aan de molen, onze dochter heet Lonneke”. Ps,” we denken aan jullie als we pannenkoeken gaan bakken van jullie meel”.

“Today we visit  with company af a very nice man, it was great and spectacular, hope to comeback again”

Nog een fraaie tekst van een familie uit Suid Afrika: “Baie interessant. Ek is versot op Nederlandse Molens”.

Wie benieuwd is naar alle leuke en bijzondere reacties die in het  gastenboek staan moet beslist eens langskomen in de molen om het door te kijken. Wat opvalt is het grote aantal buitenlandse bezoekers aan onze molen. In het gastenboek wordt duidelijk dat we in het buitenland nog lang niet verlost  zijn van het beeld van Nederland als het land van de drie-eenheid: tulpen, klompen en molens. Irakezen, Chinezen, Italianen, Amerikanen, zelfs Friezen en Limburgers!  Bladerend in het boek komt de halve wereld langs en allemaal even enthousiast over dit monument.

Wat uit alle reacties spreekt is het respect voor de vrijwilligers en hun liefde voor de molen, evenals de vakkundige uitleg.

 

 

0